NIBIO-logo

Logo Plantevernleksikonet

Utskrift 17.06.2019 17:21


Søking tar dessverre lang tid med Internet Explorer. Hvis du er utålmodig, vurder å skifte nettleser til for eksempel Microsoft Edge, Firefox eller Chrome.
organismeTreInitiator Dyreriket        Insekter        Trips        Sabelliljetrips

Sabelliljetrips

Taeniothrips simplex

SKADEGJØRER
SKREVET AV:
TROND HOFSVANG
OPPDATERT:
FØR NOVEMBER 2013

Voksen trips er 1,3 - 1,7 mm lang med mørkebrun kropp. Forvingene er brune med et lysere felt ved basis av vingene. Antennene er mørkebrune unntatt 3. ledd som er lyst gulbrunt.

Arten tilhører ikke vår fauna og blir importert med løk og knoller. Freesia, Iris og sabellilje er de vanligste vertplanter. Suging foregår i bladskjeder og blomsterknopper. Blad og blomster blir delvis hvitaktige og senere brune eller visner helt. Livssyklus tar 10-40 dager alt avhengig av temperaturen.

Litteratur

Stenseth, C. 1994. Skadedyr på veksthusplanter. Midder og insekter. Kompendium. Landbruksbokhandelen, Ås. 59pp.

                          Oppdatert 30. januar 2009


Om tjenesten

Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon om biologi og bekjempelse av skadegjørere, samt informasjon om en del nyttedyr. Plantevernleksikonet er gratis og uten forpliktelser for brukeren. Tjenesten er utviklet av NIBIO Divisjon bioteknologi og plantehelsePlantevernguiden er en integrert del av tjenesten. Drift, oppdatering og videreutvikling av Plantevernleksikonet finansieres av handlingsplanmidler fra Landbruksdirektoratet og kunnskapsutviklingsmidler fra Landbruks- og matdepartementet.

Plantevernleksikonet © 2019 NIBIO