NIBIO-logo

Logo Plantevernleksikonet

Utskrift 21.05.2019 07:22


Søking tar dessverre lang tid med Internet Explorer. Hvis du er utålmodig, vurder å skifte nettleser til for eksempel Microsoft Edge, Firefox eller Chrome.
organismeTreInitiator Dyreriket        Insekter        Trips        Krysantemumtrips

Krysantemumtrips

Thrips nigropilosus

SKADEGJØRER
SKREVET AV:
TROND HOFSVANG
OPPDATERT:
FØR NOVEMBER 2013

Krysantemumtrips har en brun kroppsfarge og en lengde på 1 - 1,4 mm. De gulaktige vingene kan være sterkt reduserte. Antennene er 7-leddet, brune med 1. - 3. ledd og basis av 4. ledd gulaktige.

Utendørs utvikles to generasjoner i året og overvintring foregår som voksne trips i jorda. Angrep er kjent på bl.a. Sineraria, Gloxinia, Cyclamen og agurk.

Litteratur

Stenseth, C. 1994. Skadedyr på veksthusplanter. Midder og insekter. Kompendium. Landbruksbokhandelen, Ås. 59pp.

                       Oppdatert 30. januar 2009


Om tjenesten

Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon om biologi og bekjempelse av skadegjørere, samt informasjon om en del nyttedyr. Plantevernleksikonet er gratis og uten forpliktelser for brukeren. Tjenesten er utviklet av NIBIO Divisjon bioteknologi og plantehelsePlantevernguiden er en integrert del av tjenesten. Drift, oppdatering og videreutvikling av Plantevernleksikonet finansieres av handlingsplanmidler fra Landbruksdirektoratet og kunnskapsutviklingsmidler fra Landbruks- og matdepartementet.

Plantevernleksikonet © 2019 NIBIO