Utskrift 24.03.2025 07:24
Denne arten som ikke har noe norsk navn, er særlig vanlig på frukttrær i varmere land. Voksne hunner overvintrer på barken av grener og stammer. De har et ca 1,5 mm stort pæreformet skjold. Kroppsfargen er rød til oransjegul hvilket skiller arten fra andre arter på frukttrær.
Skjoldlusene kan gjøre stor skade, særlig på pære og plomme, da saftsugingen er årsak til at utviklingen av plantevevet stopper. Dette kan føre til at grenene blir deformert og at de kan brekke på angrepsstedet.
Arten er rapportert en gang fra Norge på fersken (Prunus persica).
Fjelddalen, J. 1996. Skjoldlus (Coccinea, Hom.) i Norge. Insekt-Nytt 21 (3), 4-25.
Oppdatert 20. januar 2009
Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon om biologi og bekjempelse av skadegjørere, samt informasjon om en del nyttedyr. Plantevernleksikonet er gratis og uten forpliktelser for brukeren. Tjenesten er utviklet av NIBIO Divisjon bioteknologi og plantehelse. Plantevernguiden er en integrert del av tjenesten. Drift, oppdatering og videreutvikling av Plantevernleksikonet finansieres av handlingsplanmidler fra Landbruksdirektoratet og kunnskapsutviklingsmidler fra Landbruks- og matdepartementet. Bilder i Plantevernleksikonet kan kopieres og brukes dersom de er fra NIBIO-/Bioforsk-/Planteforsk-ansatte, og det refereres til rett kildehenvisning, f.eks.: "Foto: ... fra Plantevernleksikonet, E. Fløistad, NIBIO".
NIBIO har ikke økonomisk ansvar for tap som måtte oppstå ved bruk av tjenesten.
Plantevernleksikonet © 2025 NIBIO