NIBIO-logo

Logo Plantevernleksikonet

Utskrift 17.06.2019 17:10


Søking tar dessverre lang tid med Internet Explorer. Hvis du er utålmodig, vurder å skifte nettleser til for eksempel Microsoft Edge, Firefox eller Chrome.
organismeTreInitiator Dyreriket        Insekter        Nebbmunner        Plantesugere        Bladlus        Egentlige bladlus        Ligusterbladlus

Ligusterbladlus

Myzus ligustri

SKADEGJØRER
SKREVET AV:
TROND HOFSVANG
OPPDATERT:
FØR NOVEMBER 2013

Vingeløse ligusterbladlus er gule til grønngule med en rødlig flekk rundt basis av ryggrørene og er ca. 1,5 mm lange. De lever om våren i sammenrullete blad av liguster, som blir gule og faller av. Vinterliguster er motstandsdyktig mot angrep. Det meste av skaden kan unngås ved å spyle plantene med vann tidlig i angrepet.

Ligusterbladlus er utbredt på Østlandet.

                         Oppdatert 19. januar 2009


Om tjenesten

Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon om biologi og bekjempelse av skadegjørere, samt informasjon om en del nyttedyr. Plantevernleksikonet er gratis og uten forpliktelser for brukeren. Tjenesten er utviklet av NIBIO Divisjon bioteknologi og plantehelsePlantevernguiden er en integrert del av tjenesten. Drift, oppdatering og videreutvikling av Plantevernleksikonet finansieres av handlingsplanmidler fra Landbruksdirektoratet og kunnskapsutviklingsmidler fra Landbruks- og matdepartementet.

Plantevernleksikonet © 2019 NIBIO